TOP (thuis)werk tip voor werknemers en werkgevers

TOP (thuis)werk tip voor werknemers en werkgevers

Wist je dat veel mensen sinds ze thuiswerken 8 uur in plaats van 5 uur per dag zitten? Minder sociaal contact hebben en zich eenzamer voelen; meer stress ervaren. En werk en privé uit balans zijn. Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen. We zijn tenslotte mens en we hebben behoefte aan verschillende dingen om orde en structuur te krijgen en te houden in ons leven.

Wil jij ook graag wat meer orde en structuur maar weet je niet goed hoe? Lees dan de wekelijkse Top (thuis)werk tips!
Het zijn de kleine dingen die het doen. Met praktische, direct toepasbare tips krijg je meer rust en kun je het (thuis)werken makkelijker volhouden.

BUITEN BEWEGEN
Kies minimaal één BUITEN beweegmoment per dag. De een vindt het prettig direct te starten met een heerlijke wandeling of pakt de fiets. De ander wordt blijer om tijdens de lunchpauze wat vitamine D op te nemen. Buiten bewegen is een boost voor je immuunsysteem en je mentale gezondheid. De natuur zorgt voor rust en ontspanning en remt de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Daarentegen stimuleert het juist de aan maak van oxytocine, het knuffelhormoon. En natuurlijk verbeter je je conditie omdat je meer beweegt.
En voor de kleine beweeg momentjes gedurende de dag kun je bijvoorbeeld opstaan en lopen tijdens het bellen. Zorg dat koffie en water niet binnen handbereik staan. Je kunt ook een alarm zetten, die helpt je herinneren dat je even moet bewegen.

Zelf houd ik van dansen. Als er dan een leuk nummer op is, pak ik Max. mijn furry vriend en dansen we even een paar minuten de kamer rond. Word ik blij van.

Voordelen die dit oplevert:

  • Minder snel ziek
  • Productiever
  • Meer in verbinding met het bedrijf
  • Meer in balans (tussen werk en privé)
  • Rustiger in je hoofd
  • Minder gestrest