Tim vertelt over zijn ervaring met opruimcoach Chloé Happy in Organising

Tim vertelt over zijn ervaring met opruimcoach Chloé Happy in Organising

Dankbaar ben ik. Want de mooiste complimenten krijg ik van mijn klanten. Lees hieronder het verhaal van een jongeman met autisme. Zijn moeder schreef over hun ervaring met Chloé Happy in Organising.

 

Na een periode van bijna een jaar ziek zijn, waren in zijn studio de sporen duidelijk zichtbaar. Rommel, propvol en vies zijn de drie woorden die het eerst in mij opkomen om de situatie te beschrijven.

Tim, mijn zoon van 23, is gelukkig weer helemaal gezond. Vlak voor zijn verjaardag vroeg ik hem welk cadeau hij wilde van mij. Zijn antwoord zal ik nooit vergeten: “Ehhh mam, ik wil eigenlijk geen product, maar een dienst, maar ik zie er tegenop om het je te vragen”. “Kom maar door, nooit bang zijn om iets te vragen”, antwoordde ik hem. “Ik wil zo graag mijn huis weer netjes en opgeruimd hebben, en ik wil een heleboel dingen weggooien, maar ik zie door de bomen het bos niet meer en ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen.”

“Wauw, wat ben ik blij dat je dit vraagt”, zei ik terwijl het kippenvel op mijn armen stond. Natuurlijk had ik al lang gezien dat de rommel in zijn huis van kwaad tot erger ging. “Natuurlijk help ik je, wanneer beginnen we?” “Eh mam, ik zou liever willen dat iemand die mij niet kent mij daar mee helpt, ik schaam me namelijk best wel en ik denk dat het beter werkt als een paar vreemde ogen meekijken in plaats van jij.”

Ik waag er eens een rondje google aan. “opruimcoach, Enschede” zijn de zoekwoorden die ik gebruik en al snel kom ik op de site terecht van Chloé van Driel, Happy in Organising.  Ik download haar gratis folder, ik lees haar site. Ik zie foto’s en een film en zo krijg ik een beeld van een vriendelijk en zachtaardig ogende dame, die wel van wanten weet als het om organiseren gaat. Zodra ik zie staan dat zij onder andere heeft gewerkt met mensen met autisme, besluit ik haar te benaderen. Tim heeft namelijk autisme en dat vraagt absoluut om een speciale aanpak.

Al snel krijg ik antwoord op mijn mail. Chloé schrijft dat ze geraakt is door mijn verhaal en dat ze graag een kennismakingsgesprek met Tim inplant om te kijken of ze hem kan helpen. Ik spreek een budget af met Chloé, daar hoeft Tim immers niets over te weten, en we spreken af dat ik me verder buiten het opruimen zelf houd en hen met z’n tweeën de klus laten doen. Binnen een week is al het kennismakingsgesprek. Zowel Tim als Chloé zien het zitten om met elkaar te werken.

In drie sessies ruimen Tim en Chloé samen de hele studio op. Die hebben ze ingedeeld in verschillende zones en per sessie organiseren ze 1 zone. Tim blijkt makkelijk dingen weg te kunnen gooien en Chloé slaagt erin een manier van organiseren te vinden die voor Tim werkt. Ze plakken bijvoorbeeld labels op bakken, zodat Tim weet wat hij waar kan vinden en waar hij het kan opbergen. Chloé geeft veel tips om het na het opruimen netjes te houden. Tim zegt dat voor hem een grote eye-opener is: “Als je een klusje hebt dat minder dan 5 minuten duurt, doe het dan meteen.” Tim vertelt me verder dat Chloé telkens de beste manier zoekt, hoe het voor hém werkt. Niets gaat zonder overleg en Chloé is geduldig en rustig, precies wat Tim nodig heeft.

Als ik na de derde sessie bij het oplevermoment mag zijn, weet ik niet wat ik zie. Wauw, wat is het netjes en georganiseerd geworden! Tim straalt, hij is weer trots op zijn huis. Ook Poes oogt blij en rustig. In de tijd van chaos had Tims kat namelijk de neiging om buiten de kattenbak zijn behoefte te doen, maar dat is nu over. Kennelijk was voor Poes de rommel ook een stressfactor.

Twee weken na de laatste opruimsessie komt Chloé nog even koffiedrinken bij Tim om te kijken hoe het nu gaat. Het huis is netjes en Chloé geeft nog wat laatste tips op een mooi gelamineerd blad.

We zijn nu een maand verder en het is nog steeds opgeruimd. Tim is in staat om zijn huis nu zelf netjes te houden en als hij het even niet weet, mag hij Chloé altijd even bellen of een appje sturen voor advies. Dát noem ik nog eens goede en fijne nazorg.

Chloé, heel erg bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan! Ik raad iedereen aan die door de bomen het bos niet meer ziet om met jou in zee te gaan, want jij baant het pad en je zorgt bovendien voor licht aan het einde van de tunnel.

Nathalie