Referenties

Wat anderen zeggen over Chloé

“Ze hield goed rekening met mijn eigen behoeften en wensen en drong zich niet op. Ze liet me merken dat ze het belangrijk vond dat het echt bij mij als persoon aan zou sluiten”
Ik ben heel blij, dankbaar en tevreden over de hulp en begeleiding die Chloé mij geboden heeft. Zij kwam precies op het juiste moment op mijn pad om mij te helpen. Ik had net een verhuizing achter de rug. Zat in de lappenmand na een val van de trap en was gestopt met mijn werk als gastouder. Best veel veranderingen in korte tijd. Dat vroeg mentaal de nodige energie van me en daarnaast kon ik een aantal praktische zaken niet goed overzien. Zoals een zolder, overvol met spullen die uitgezocht moesten worden. Chloé heeft me op een hele fijne, persoonlijke, betrokken manier geholpen! Wat een verandering bracht dat teweeg. Niet in één keer maar stapsgewijs. Ze kwam wekelijks bij me thuis en dan bedachten we samen wat voor mij prioriteit had. Ze hield goed rekening met mijn eigen behoeften en wensen en drong zich niet op. Ze liet me merken dat ze het belangrijk vond dat het echt bij mij als persoon aan zou sluiten. Ze hielp me om meer overzicht te krijgen en gaf hele handige praktische adviezen. Door Chloé’s begeleiding hebben we de gehele zolder kunnen ordenen en daarnaast ook nog een aantal andere ruimtes en kasten in huis. Door de samenwerking met Chloé heb ik meer orde, overzicht, rust én zelfvertrouwen gekregen. Ik beveel haar van harte aan en daarbij kan ik je de garantie geven dat het naast heel helpend ook gewoon heel gezellig is om met Chloé samen te werken!
Vrouw 38 jaar gezin met drie kinderen

“Met haar enorme hoeveelheid ervaring is Chloé voor mij en mijn bedrijf een zeer belangrijk klankbord geworden!”
Via de Ledenservice van Carintreggeland ben ik bij haar terecht gekomen en ik kan het iedere (beginnend) ondernemer aanraden.
Erik Lozeman, eigenaar De computerman Twente.

“Op een of andere manier heb je me weer de drive gegeven”
Weduwnaar met jonge kinderen

Voor mij was het duidelijk dat Chloé het geduld en de expertise in zicht heeft om deze mevrouw voort te helpen en zo is ook gebleken”
Wat gebeurt er allemaal op het moment dat ik na overlijden aangifte bij de gemeente doe van een overlijden? Dit leg ik altijd uit aan de nabestaanden. De overledene wordt uitgeschreven uit het bevolkingsregister en diverse (overheid) instanties worden hiervan op de hoogte gebracht. Dit betekent dat er van o.a. de belastingdienst, pensioenfonds etc brieven volgen en daar moet wat mee gedaan worden. Daarnaast wordt er van de nabestaanden verwacht dat zij alle andere zaken zoals verkoop van een huis, opzeggen van de huur, bankzaken, notariszaken etc. gaan regelen. Vaak wordt dit binnen de familie geregeld maar dit is niet altijd mogelijk. Zo ook onlangs bij een mevrouw die zelf ziek is, geen kinderen heeft en haar man moest laten gaan. Hij deed de administratie en ze had er werkelijk geen idee van. Ze wist geen wachtwoorden en ook niet waar deze te vinden. Het werd haar allemaal te veel. In dit soort situaties beveel ik Chloé van harte aan. Enkele weken na de uitvaart is Chloé begonnen om haar door deze administratieve rompslomp heen te loodsen. Duidelijkheid, alles op orde, nieuwe wachtwoorden en vooral zelfvertrouwen geven dat ze het allemaal best zelf kan. Vooral dat laatste was erg belangrijk. Zij heeft haar geholpen om samen een werkwijze te vinden waar zij mee uit de voeten kan voor de toekomst.  Vol trots appte mevrouw mij dat ze nu kan telebankieren en de administratie weer op de rit heeft en dat ze mij dankbaar is dat ik Chloé op haar pad had gebracht… Als uitvaartbegeleider is het belangrijk om aan te voelen wie kan helpen in dit soort situaties. Voor mij was het duidelijk dat Chloé het geduld en de expertise in zich heeft om deze mevrouw voort te helpen en zo is ook gebleken. Zo fijn om hier blindelings op te kunnen vertrouwen.
Natasja Kroese, Boom afscheidzorg

Niets gaat zonder overleg en Chloé is geduldig en rustig, precies wat Tim nodig heeft”
In drie sessies ruimen Tim en Chloé samen de hele studio op. Die hebben ze ingedeeld in verschillende zones en per sessie organiseren ze 1 zone. Tim blijkt makkelijk dingen weg te kunnen gooien en Chloé slaagt erin een manier van organiseren te vinden die voor Tim werkt. Ze plakken bijvoorbeeld labels op bakken, zodat Tim weet wat hij waar kan vinden en waar hij het kan opbergen. Chloé geeft veel tips om het na het opruimen netjes te houden. Tim zegt dat voor hem een grote eye-opener is: “Als je een klusje hebt dat minder dan 5 minuten duurt, doe het dan meteen.” Tim vertelt me verder dat Chloé telkens de beste manier zoekt, hoe het voor hém werkt. Niets gaat zonder overleg en Chloé is geduldig en rustig, precies wat Tim nodig heeft.
Jongeman van 23, Sydroom van Asperge (ASS)

“Chloé is in staat om in korte tijd duidelijk te maken wat belangrijk is als je ouderen begeleid bij het opruimen van hun huis”
Ze is niet alleen deskundig maar ook zeer betrokken.
Caroline Coumans, oprichter Buuf van Brokant

“De Zachte Krachten Zullen Overwinnen”
Als ik aan Chloé denk komt er altijd een dichtregel bij me boven drijven:
“De Zachte Krachten Zullen Overwinnen”
Zij dwingt niet,
zij dringt niet aan
en toch
slaat haar begeleiding aan.
Man 60+ alleenstaand

“Chloé gaf me het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben”
Opruimen is een psychologisch proces, dat heb ik ontdekt tijdens de opruimsessies met Chloé. Het heeft me veel gebracht. Ik voel me minder schuldig en heb ontdekt dat ik wel kan opruimen. De klik tussen Chloé en mij vond ik erg belangrijk. Chloé gaf mij de ruimte en ging respectvol met mij en mijn spullen om. Ze oordeelde niet en keek naar wat bij mij hoort en bij mij past. Chloé gaf me het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. Mijn doel heb ik niet bereikt maar de principes ken ik nu wel. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben gemotiveerd om zelf verder te gaan. Wetende dat ik Chloé altijd kan bereiken voor als het eventjes niet lukt.
Vrouw 60+ en getrouwd

“Chloé is zeer vakkundig en luistert goed naar wat ik nodig heb”
Chloé is zeer vakkundig en luistert goed naar wat ik nodig heb. Ze is goed bereikbaar als je iets niet weet, en heeft geholpen overzicht en structuur te creëren in mijn huis. Daarnaast was het ook gezellig.
Man 40+ alleenwonend, Syndroom van Asperge (ASS)

“Chloé is geduldig maar vooral eerlijk. Vooral als je het misschien niet zo graag wilt horen maar eigenlijk wel erg nodig hebt”
Chloé is een lieve, zachtaardige vrouw waarvan je bij de eerste ontmoeting al voelt dat ze het allerbeste met je voor heeft. Ze is geduldig maar vooral eerlijk. Vooral als je het misschien niet zo graag wilt horen maar eigenlijk wel erg nodig hebt. Zo heeft ze mijn vriend en mij geholpen om onze administratie en financiële situatie weer op de rails te krijgen. Door samenloop van omstandigheden waren er schulden (en nieuwe schulden om de oude te betalen..) ontstaan. Dit had een grote impact en we zagen door de bomen het bos niet meer. Chloé heeft ons geholpen orde te scheppen in de chaos. Ze denkt in oplossingen en heeft ons daardoor geholpen om vooruit te kijken en te plannen, zodat we niet nog verder in de problemen zouden raken. Inmiddels ligt deze situatie gelukkig achter ons. Veel van Chloé’s adviezen pas ik in andere situaties nog vaak toe.
Vrouw van 32 jaar samenwonend

“Toch heb ik Chloé’s adviezen uiteindelijk opgevolgd. En wat denk je? Ze had helemaal gelijk! Ook het veranderen van kleine dingen kan enorm opruimen”!
Ik was helemaal gefocust op de zolder. Die moest zo leeg mogelijk! Maar ik kwam er niet echt verder mee. Daarom heb ik Chloé’s hulp ingeroepen. Om te beginnen maakte ze me duidelijk dat een zolder er is om bepaalde dingen juist wel te bewaren. Bijvoorbeeld spullen die ik in mijn kleedkamer had liggen. En die daar ook helemaal niet hoorden. En een rommelige indruk gaven. Ook vond ze dat ik mijn (o zo handige!) droogmolen zou moeten wegdoen. Oeps! Mijn fijne droogmolen? Die stond me toch helemaal niet in de weg op zolder? Toch heb ik Chloé’s adviezen uiteindelijk opgevolgd. En wat denk je? Ze had helemaal gelijk! Ook het veranderen van kleine dingen kan enorm opruimen! Ik probeer nu zelf ook anders te kijken. Klein te beginnen. Om zo uiteindelijk een heerlijk opgeruimd huis te krijgen. Op een manier die voor mij haalbaar is.
Vrouw van 63 jaar alleenstaand

“Chloé kwam bij mij thuis en wat ik heel erg fijn vond is dat ze niet oordeelde over alle spullen in mijn huis”
Chloé kwam bij mij thuis en wat ik heel erg fijn vond is dat ze niet oordeelde over alle spullen in mijn huis. Tijdens het opruimen zet Chloé haar schouders eronder en gaat ze ervoor. Zij waarborgde de tijd heel goed en laste af en toe een pauze in, in verband met mijn bekken instabiliteit. Ik vond het fijn dat ze naar mijn wensen heeft geluisterd zodat de kleding die ik weg deed bij de juiste instelling terecht kwam. Mijn kast is weer overzichtelijk en ik kan pakken wat ik nodig heb zonder te zoeken. De tips en adviezen die ik van haar heb gekregen kan ik nu zelf toepassen om mijn spullen op orde te houden.
Vrouw van 44 jaar getrouwd en 2 kinderen

“Chloé heeft mij geholpen met het maken van ‘stapeltjes'”
Na het overlijden van mijn moeder, was aan mij de taak om het huis leeg te maken. Het is emotionele periode waarin veel geregeld moet worden. Daarom heb ik de hulp van Chloé gevraagd. Aan veel spullen die je in je handen krijgt zit een herinnering of een emotionele waarde. Chloé heeft mij geholpen met het maken van ‘stapeltjes’. Wat kan echt weg, wat kan naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel en wat moet er echt bewaard blijven. Door haar geduld en sympathie werd zo het opruimen een stuk gemakkelijker.
Vrouw van 47 jaar samenwonend

“Mijn wensen hebben we vooraf goed besproken en vervolgens hebben we een plan op maat gemaakt”
Happy, ben ik en word ik elke keer weer met de hulp van Chloé. Het opruimen en ordenen van de schuur efficiënt indelen van mijn spullen in diverse kasten in kleed- en slaapkamer is aangepakt. Mijn wensen hebben we vooraf goed besproken en vervolgens hebben we een plan op maat gemaakt. Daarna zijn we samen aan de slag gegaan. Weg met de chaos. Weggooien is nooit zo prettig geweest! Het resultaat mag er zijn! Geen troep meer, alles is weer schoon en fris en geen gezoek meer naar mijn spullen, alles direct bij de hand. Een heerlijk gevoel!
Vrouw van 48 jaar alleenstaand

Chloé van Driel

Chloé van Driel

Professional Organiser

Persoonlijk, creatief, empatisch, integer, praktisch, positief en oplossingsgericht.

Afspraak maken?

Weten welke aanpak ik heb als Professional Organiser? Maak dan vrijblijvend een afspraak met mij!

Download Chloe’s folder

Download de folder