Ik ben verliefd….

Ik ben verliefd….

..op een hele leuke vrouw en het is wederzijds šŸ’Ÿ

Dat waren de woorden van mijn klant, Simon (zijn naam heb ik aangepast).
Hij stuurde dat mij in een whatsapp bericht en wat ben ik dankbaar dat hij dit met mij deelt.

Als Professional Organiser kom ik bij jou thuis, ik zie jouw spullen, je financiƫn Ʃn ik hoor jouw verhaal.
Dat is best intiem.

Zo was dat ook bij Simon. Hij is begin zeventig en had m’n vader kunnen zijn šŸ™ƒ
Toen ik voor kennismakingsgesprek bij hem kwam was hij erg verdrietig, hij ging scheiden. Zijn vrouw was het huis al uit en had de halve inboedel meegenomen. Zo gaat dat met scheidingen en ging ook in goed overleg.

Ik zei: Simon, we gaan van jouw huis weer jouw THUIS maken.
We bouwden een heel goeie band op. Samen opruimen. Simon zijn zicht was ook minder dus daar hielden we ook rekening mee. Spullen op een vaste plek opbergen Ć©n zo dat hij ze goed kan herkennen. We hadden best lol samen maar er vloeiden ook veel tranen. Simons tranen, niet die van mij. Laat maar gaan zei ik dan. Tranen reinigen je ziel. In onze pauze een kopje thee met gedroogde vijgen erbij. Alle emoties kwamen voorbij in het hele proces van loslaten en verder met je leven gaan. Tenslotte zaten aan bijna alle spullen een herinnering of een verhaal.
Ruimte voor ruimte gingen we aan de slag. Soms met een pauze van een aantal maanden wanneer Simon prioriteit moest geven aan andere belangrijke zaken. Simon belde me weer wanneer hij weer klaar was voor een volgende stap.

We zijn nog niet helemaal klaar. Maar Simon heeft nu een vriendin en ben ik niet meer nodig.
Maar dat is mooi, want hij wil het opruimen nu samen met zijn nieuwe liefde oppakken.

Wat prachtig dat ik deel heb mogen uitmaken van zijn leven. Dat is zo prachtig aan mijn vak.
Simon gunĀ  ik alle geluk, dat heeft hij verdiend šŸ€

En als het opruimen toch niet lukt, weet hij me te vinden ā¤ļø