Hoe vooruitgang er uit ziet

Hoe vooruitgang er uit ziet

Afgelopen week kreeg ik van een klant een cadeautje. De find your flow scheurkalender van 2021. Wij waren haar kantoor aan het opruimen en kwamen twee dezelfde tegen. Meestal neem ik geen spullen aan van klanten, als ze die weg doen. Maar deze kon ik niet weigeren.
365 dagen inspiratie in de zoektocht naar geluk, succes en gezondheid. Lees hieronder “Hoe vooruitgang er uit ziet” en doe er je voordeel mee.

Stel, er ligt een ijsklontje op je tafel. De kamer is koud en je kunt je adem zien als je uitblaast. Het is nu -7 graden in de kamer en heel langzaam warmt de kamer op.

-7 graden
-6 graden
-5 graden
-4 graden
Er is geen verschil te zien aan het ijsklontje….
-3 graden
-2 graden
-1 graad
0 graden

En dan gebeurt er iets. Het ijs begint te smelten. De temperatuur verandert net zo veel als daarvoor maar het ijsklontje begint nu WEL te smelten.
Doorbraakmomenten zijn vaak het resultaat van vele acties die daarvoor uitgevoerd zijn. Maar toen leken ze geen effect te hebben, terwijl ze dat juist WEL hadden, alleen niet zichtbaar!
Waarom is dit nou zo belangrijk voor het boeken van vooruitgang met betrekking tot je gewoontes?

Hierom
Op dezelfde manier als de manier waarop de temperatuur steeg, lijken gewoontes soms geen verschil te maken. Totdat je over een bepaalde drempel gaat en op een nieuw level uitkomt.
Je verwacht altijd vooruitgang te boeken op een lineaire manier. Het is dan frustrerend om te zien hoe inefficiënt je veranderingen de eerste dagen of weken kunnen zijn. Het lijkt alsof je stilstaat maar de beste resultaten komen later!

Waar doe ik het dan voor?
Als dit soort gedachten je in beslag nemen is het makkelijk om weer met het nieuwe gedrag te stoppen. Maar als je echt effect wil zien moet je dingen langer volhouden. Voorbij het plateau, voorbij het vriespunt uit het voorbeeld hierboven. Houd vol! Het is niet ter vergeefs. Pas veel later wordt de echte waarde van je inzet duidelijk.

BRON: Eelke, Find your flow scheurkalender 2021